Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Koronavirus opatrenia situacia ochrana
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, GettyImages
21. júna 2022 Správy od Zdravotnickespravy.skSITA

Ochorenie COVID-19 je stále prítomné, ľudia by aj naďalej mali byť opatrní

Naďalej sú k dispozícii vakcíny proti ochoreniu COVID-19, pričom ministerstvo pripravuje aj nákup nových adaptívnych vakcín na variant omikron.

Ochorenie COVID-19 je stále prítomné, ľudia by aj naďalej mali byť opatrní. V nadväznosti na nadchádzajúcu letnú dovolenkovú sezónu na to upozorňuje Ministerstvo zdravotníctva SR. Aktuálne pritom stúpajú počty nakazených vo viacerých európskych krajinách a nárast pozitívnych prípadov v rámci PCR už eviduje aj Slovensko.

Odborníci odporúčajú v rizikových situáciách využívať respirátory a v prípade už aj miernych príznakov respiračného ochorenia preventívnu izoláciu,“ konštatuje rezort.

Nosenie ochranných prostriedkov dýchacích ciest by mali ľudia zvážiť predovšetkým na miestach s väčšou koncentráciou, ako sú napríklad hromadné podujatia, prostriedky verejnej hromadnej dopravy alebo interiéry. V čase dovoleniek je v záujme každého využiť ich aj na letiskách či v lietadlách.

Odborníci ministerstva neustále sledujú situáciu u nás ako aj v zahraničí. „Z hľadiska prijímania opatrení v súvislosti s koronavírusom je veľmi dôležitá situácia v zdravotníckych zariadeniach, najmä ich vyťaženosť. Aj na základe toho sa budú, prípadne, prijímať ďalšie opatrenia,“ objasnil rezort. Naďalej sú k dispozícii vakcíny proti ochoreniu COVID-19, pričom ministerstvo pripravuje aj nákup nových adaptívnych vakcín na variant omikron.

Sledujte novinky zo Zdravotníctva na Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk, Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk, Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk, alebo ich odoberajte cez e-mail.

Bezplatné novinky zo Zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.