Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Virus Outbreak Italy Anniversary
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Španielske nemocnice začínajú prepúšťať viac pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19. Foto: AP Photo/Luca Bruno, File
16. februára 2021 Správy od Zdravotnickespravy.skSITA

Nemocnice v Španielsku už prepúšťajú viac pacientov liečených na COVID-19, ako prijímajú

Úrady krajiny však tvrdia, že tempo pribúdania infekcií zostáva príliš vysoké na to, aby uvoľnili protipandemické reštrikcie.

Španielske nemocnice začínajú prepúšťať viac pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19, ako je tých, ktorých prijímajú. Úrady krajiny však tvrdia, že tempo pribúdania infekcií zostáva príliš vysoké na to, aby uvoľnili protipandemické reštrikcie.

Podľa údajov španielskeho ministerstva zdravotníctva podiel lôžok, ktoré slúžia na liečbu pacientov s COVID-19, klesol v pondelok na 16,5 percenta z úrovne 25 percent, na ktorej kulminoval prvého februára.

Španielsko na polovicu zredukovalo 14-dňový priemer pribúdania nových infekcií tým, že obmedzilo mobilitu medzi regiónmi, uvalilo zákazy nočného vychádzania a obmedzilo spoločenské stretnutia.

Dvojtýždňový priemer nových nákaz klesol na 417 na 100-tisíc obyvateľov z úrovne takmer 900, na ktorej bol v závere januára. Toto tempo je však stále vysoko rizikové a podľa španielskeho popredného odborníka na koronavírus Fernanda Simóna je „vysoko nad hranicami určenými pre uvoľnenie niektorých opatrení“.

Sledujte novinky zo Zdravotníctva na Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk, Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk, Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Bezplatné novinky zo Zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.