Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Virus Outbreak Germany FILE - A doctor injects vaccination against the coronavirus and the COVID 19 disease to a man inside the Klunkerkranich restaurant and night club during an ongoing vaccination campaign of the Clubkommission in Berlin, Germany, Jan. 5, 2022. German lawmakers who proposed a requirement for all adults to be vaccinated against COVID 19 sought a compromise after struggling to win a majority in parliament, suggesting a less sweeping mandate that would initially oblige everyone aged 50 and above to get shots
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: AP Photo/Markus Schreiber, File
4. apríla 2022 Správy od Zdravotnickespravy.skSITA

Vo Švédsku odporúčajú ohrozeným ľuďom štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu

Odporúčanie štvrtej dávky vakcíny sa týka aj tých ľudí vo veku 18 až 64 rokov, ktorí majú oslabenú imunitu.

Švédsko odporúča podanie štvrtej dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 ľuďom vo veku nad 65 rokov a tým, ktorí žijú v domovoch dôchodcov alebo sa o nich doma stará opatrovateľská služba.

Informovali o tom v pondelok úrady krajiny. Doteraz vo Švédsku štvrtú dávku očkovacej látky proti koronavírusu odporúčali ľuďom vo veku nad 80 rokov.

Odporúčanie štvrtej dávky vakcíny sa týka aj tých ľudí vo veku 18 až 64 rokov, ktorí majú oslabenú imunitu, uviedol vo vyhlásení švédsky Úrad verejného zdravotníctva. „Cieľom je presne ako doteraz predchádzať vážnym ochoreniam a úmrtiam na COVID-19,“ konštatovala šéfka úradu Karin Tegmark Wisellová.

U ľudí vo veku nad 65 rokov už teraz uplynuli štyri mesiace od predošlej dávky vakcíny a ochranný účinok sa časom znižuje,“ uviedla Wisellová. Šéfka švédskeho Úradu verejného zdravotníctva zdôraznila, že „pandémia sa neskončila a vo Švédsku stále máme významné šírenie infekcie“.

Sledujte novinky zo Zdravotníctva na Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk, Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk, Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Bezplatné novinky zo Zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.