Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Russia Ukraine War A Ukrainian soldier undergoes surgery after being injured as the Russian attack continues in Kharkiv Ukraine
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: AP Photo/Felipe Dana
25. marca 2022 Správy od Zdravotnickespravy.skSITA

Ukrajina žiada o pomoc s dodávkou liekov a zdravotníckeho materiálu

Aby mohli poskytnúť humanitárnu pomoc, potrebuje dve výnimky od slovenského ministerstva zdravotníctva.

Ukrajinský minister zdravotníctva Viktor Liaško prosí o pomoc s dodávkou liekov a ďalšieho zdravotníckeho materiálu. Obrátil sa na Medzinárodnú asociáciu lekárov na Slovensku (MALnS) so zoznamom potrebného materiálu.

Ako organizácia vo štvrtok informovala, na to, aby mohla poskytnúť humanitárnu pomoc, o ktorú ukrajinský minister zdravotníctva žiada, potrebuje dve výnimky od slovenského ministerstva zdravotníctva.

Asociácia v polovici marca už požiadala o výnimku na udelenie licencie na nákup liečiv a zdravotníckeho materiálu od veľkodistribučných spoločností a tiež o udelenie výnimky na darovanie liekov a zdravotníckeho materiálu, ktorý bude následne odoslaný na Ukrajinu.

Výnimky zatiaľ nedostala. Otvoreným listom sa preto opäť obracia na ministerstvo zdravotníctva, pričom ho posiela na vedomie aj premiérovi Eduardovi Hegerovi. MALnS v liste žiada o promptné udelenie výnimiek, vďaka ktorým by dokázala poskytnúť ukrajinskej strane žiadanú humanitárnu pomoc.

Sledujte novinky zo Zdravotníctva na Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk, Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk, Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Bezplatné novinky zo Zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.