Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Nemocnica Košice - šaca počas výstavby nového urgentného príjmu za viac ako 8,1 milióna eur. Projekt je spolufinancovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Desať percent z uvedenej sumy uhradí nemocnica. Prostriedky budú použité na stavebné práce, zabezpečenie materiálno-technického vybavenia, novej zdravotníckej techniky či na investíciu do informačno-komunikačných technológií. Nový urgentný príjem by mal byť hotový najneskôr v januári 2022. Po dohode so zhotoviteľom stavba pokračuje za sprísnených opatrení, bez výraznejších zdržaní a podľa schváleného harmonogramu. Bratislava, 22. jún 2020.
Foto: archívne, SITA/AGEL SK
25. februára 2022 Zdravotnícke zariadenia od Zdravotnickespravy.skSITA

Univerzitná nemocnica v Košiciach je pripravená prijať pacientov a zranených z Ukrajiny

Nemocnica kroky koordinuje s ministerstvom zdravotníctva.

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach je pripravená pomôcť obetiam vojny na Ukrajine. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková, pripravení sú prijať pacientov, ktorí budú potrebovať zdravotnú starostlivosť.

Univerzitná nemocnica v Košiciach, ako druhá najväčšia nemocnica na Slovensku, s najväčším počtom covidových pacientov za uplynulé dva roky, má z pandémie rozsiahle skúsenosti, preto vieme veľmi rýchlo pripraviť potrebné kapacity pre prípadných pacientov a zranených z Ukrajiny,“ uviedol generálny riaditeľ nemocnice Ján Slávik.

Dodal, že všetky kroky koordinujú v úzkej spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR, ktoré vedie so zdravotníckymi zariadeniami, ktorých sa situácia týka najviac, intenzívne diskusie.

Sledujte novinky zo Zdravotníctva na Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk, Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk, Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Bezplatné novinky zo Zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.