Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Levoca nemocnica koronavirus ockovanie maps.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, maps.google.com
3. novembra 2021 Zdravotnícke zariadenia od Zdravotnickespravy.skSITA

Už aj v levočskej nemocnici sa môžu dať pacienti zaočkovať treťou dávkou vakcíny

Nemocnica zároveň informovala, že svoje mobilné odberové miesto presťahovala.

V levočskej nemocnici už začali s očkovaním treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Ako informovala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Lucia Boháčová, podávajú Pfizer/BioNTech, pričom vakcinačné centrum je v prevádzke v stredu a vo štvrtok od 8.00 do 12.00 a od 12.30 do 14.00 hod.

Neregistrovaní záujemcovia môžu prísť v čase od 12.30 do 14.00 hod. V stredu popoludní tam v tomto čase očkujú deti od dvanásť do osemnásť rokov. Boháčová pripomenula, že posledný záujemca by mal prísť do očkovacieho centra najneskôr o 13.45 hod.

Očkovanie treťou dávkou

Nechať sa zaočkovať treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu môžu ľudia, ktorí dostali sms správu od Ministerstva zdravotníctva SR, ďalej tí, ktorí sú najmenej šesť mesiacov po očkovaní druhou dávkou a imunokompromitované osoby s potvrdením od lekára.

Tým ľuďom, ktorí už ochorenie COVID-19 prekonali a sú zaočkovaní druhou dávkou, sa očkovanie treťou dávkou neodporúča. „Napriek tomu je to v prípade ich záujmu umožnené, najskôr však po dvanástich mesiacoch od prekonania ochorenia COVID-19,“ dodala nemocnica.

Mobilné odberové miesto

Nemocnica zároveň informovala, že svoje mobilné odberové miesto presťahovala. Po novom sa nachádza pri zadnom vchode do areálu nemocnice.

Časový harmonogram testovania ostal nezmenený. „Zmena nastala z prevádzkových dôvodov, ktoré vylepšia priestorové možnosti pre záujemcov o testovanie,“ vysvetlila Boháčová.

Sledujte novinky zo Zdravotníctva na Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk, Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk, Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Bezplatné novinky zo Zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.