Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
NCZI rozposiela vytipovaným pacientom SMS pozvánky na tretiu dávku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, pixabay.com
18. októbra 2021 Správy od Zdravotnickespravy.skSITA

NCZI rozposiela SMS pozvánky na tretiu dávku očkovania proti koronavírusu

Veľkú skupinu pozvaných tvoria pacienti liečení imunosupresívnou liečbou.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) už tretím dňom posiela informačné SMS správy tým pacientom, ktorí majú nárok na tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

Tú je v tejto chvíli možné podať kompletne očkovanej imunokompromitovanej osobe najskôr štyri týždne po podaní poslednej dávky základnej očkovacej schémy. Informovalo o tom v tlačovej správe Ministerstvo zdravotníctva SR.

Informačné SMS

Informačné SMS správy chodia pacientom, ktorí podstupujú aktívnu liečbu nádorových ochorení a hematologických malignít, pacientom po transplantácii kmeňových buniek či pacientom s pokročilou alebo neliečenou HIV infekciou.

Veľkú skupinu pozvaných tvoria pacienti liečení imunosupresívnou liečbou. To znamená, že užívajú také lieky, ktoré potláčajú imunitný systém. Ide napríklad o pacientov s rôznymi autoimunitnými ochoreniami.

Zdravotné dôvody

Môže sa tak stať, že informáciu o možnosti podania tretej dávky dostane aj pacient, ktorý subjektívne nepociťuje akútne zdravotné problémy, no jeho liečba mu môže imunitný systém narúšať,” uviedol komunikačný odbor rezortu.

V opačnom prípade, teda v prípade, že pacient zdravotné dôvody pociťuje, no nedostal takúto informáciu od NCZI, platí, že mu tretia dávka môže byť podaná na základe písomného odporúčania lekára.

Sledujte novinky zo Zdravotníctva na Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk, Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk, Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Bezplatné novinky zo Zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.